zz

نکات کلیدی در مورد مدیریت بیماری حباب خشک

  • عامل بیماری باید بدرستی شناسایی شود تا اقدامات کنترلی مربوط به آن بیماری مورد استفاده قرار گیرد.
  • اصول بهداشتی را به دقت در فارم اجرا کنید (فصل 3).
  • توجه ویژه­ای به پایان دوره و برداشت قارچ داشته باشید.
  • اطمینان حاصل کنید که مواد مورد استفاده برای تهیه خاک پوششی در جای تمیز و مناسبی ذخیره و مخلوط می­شوند.
  • توجه ویژه­ای به عملیات خاکدهی داشته باشید تا امکان آلودگی به گرد و خاک وجود نداشته باشد (خصوصا در سیستم قفسه­ای).
  • بعد از خاک­دهی به هیچ وجه مواد زاید روی کف سالن و داخل شکاف­ها را با فشار آب تمیز نکنید.
  • مگس­ها و کنه­ها را کنترل کنید.
  • قبل از قارچ­چینی یا آبیاری، همه قارچ­های آلوده یا مشکوک به آلودگی را به دقت جمع­آوری کنید.
  • زمانی که خطر بیماری بالاست از پروکلراز منگنز استفاده کنید.
  • در صورتی­که کنترل بیماری آن چنان که مورد نظر ماست انجام نشد، غلظت قارچکش، یکنواختی پخش شدن آن یا عدم کارایی آنرا بررسی نمایید.
  • تجزیه قارچکش را بررسی کنید و در صورت مشاهده تانکر سم پاش را به طور کامل تمیز نمایید تا عاری از مواد آلی باشد زیرا مواد آلی تجزیه قارچ­کش می­شوند.
  • سالن­های به شدت آلوده را هر چه سریعتر کوک­آوت و یا با مواد شیمیایی ضد­عفونی و تخلیه نمایید.
  • زمانی که سطح بیماری در فارم خصوصا در فلش سوم بالا باشد از استراتژی برداشت دو فلشه استفاده کنید (یعنی پس از برداشت فلش دوم سالن را تخلیه نمایید).
  • در کف جعبه­های کشت، پلاستیک پلی­اتیلنی پهن کنید.

منبع: مهرپورور، م.، مهدیزاده، و.، اسلامی زاده، ر. 1393.آفات و بیماری های قارچ خوراکی، انشارات آموزش و ترویج کشاورزی

 



:: موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ
:: برچسب‌ها: نکات کلیدی در مورد مدیریت بیماری حباب خشک
ن : دکتر ولی اله مهدیزاده
ت : جمعه بیست و دوم آبان ۱۳۹۴
 
برای مشاهده تعرفه خدمات مشاوره ای کلیک نمایید .

.:: کلیک کنید ::.
 
با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید