zz

[ حميد سليمي ] - دانشجوي كارشناسي ارشد اگرواكولوژي، دانشگاه صنعتي شاهرود
[ حميد عباس دخت ] - عضو هيئت علمي، دانشگاه صنعتي شاهرود
[ حميدرضا اصغري ] - عضو هيئت علمي، دانشگاه صنعتي شاهرود
[ محمد عارف بيگي ] - دانشجوي كارشناسي ارشد اگرواكولوژي

 

خلاصه مقاله:

پسماند كمپوست قارچ خوراكي 1، يا كمپوست برگشتي، باقي مانده كمپوست قارچ تكمه اي پس از خروج از سالنهاي پرورش قارچ مي باشد. اين ماده نيز مانند پسماندهاي ديگر مي تواند براي انسان و محيط زيست مشكل ساز شود ولي با ايجاد شرايطي مانند انباركردن به صورت ويندرو، آبياري و به هم زدن شرايط براي تجزيه سريع، آن را تبديل به ماده اي هوموسي نمود. پسماند كمپوست قارچ حاوي مقدار زيادي نيتروژن، فسفر و پتاسيم مورد نياز گياه است. علاوه بر آن به علت پاستوريزه بودن، فاقد هر گونه آلودگي ميكروبي و بوي نامطبوع است. پسماند كمپوست قارچ م يتواند به عنوان يك مكمل اصلاح كننده خصوصيات فيزيكي و شيميايي خاك در كشاورزي و باغباني مورد استفاده قرار گيرد. در اين تحقيق ضمن معرفي كامل پسماند كمپوست قارچ، خصوصيات فيزيكي، شيميايي و ارزش غذايي پسماند كمپوست قارچ شناسايي و بررسي شده است. شوري بالا يكي از مشكلات اساسي كاربرد پسماند كمپوست قارچ تازه در كشاورزي و باغباني مي باشد، كه براي رفع شوري ميتوان پسماند كمپوست قارچ تازه را همراه با ساير بقاياي محصولات كشاورزي و يا كارخانجات صنايع غذايي از جمله، كاه گندم، كاه برنج، پودر استخوان و غيره، مخلوط و طي يك يا دو مرحله كمپوست زني مجدد مشكل شوري پسماند را مرتفع نمود. از آنجايي كه توليد اين چنين كودي نياز به هزينه بالا نداشته و به ميزان بسيار زيادي (تقريباً 180 هزار تن) به طور سالانه در كشور توليد مي شود، بنا براين مي تواند به عنوان يك كود آلي مناسب جهت كاربرد در كشاورزي و باغباني باشد. به عبارتي ميتوان گفت، پسماند كمپوست قارچ يك ظرفيت خوش بينانه جهت اصلاح خاك هاي اسيدي، افزايش ظرفيت بهره وري خاك و به طور كلي بهبود خصوصيات فيزيكي و شيميايي خاك مي باشد



:: موضوعات مرتبط: مقالات آموزشی قارچ
:: برچسب‌ها: ارزيابي پسماند كمپوست قارچ خوراكي جهت كاربرد در كش
ن : دکتر ولی اله مهدیزاده
ت : پنجشنبه چهاردهم اردیبهشت ۱۳۹۱
 
برای مشاهده تعرفه خدمات مشاوره ای کلیک نمایید .

.:: کلیک کنید ::.
 
با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید