

نکات فنی قارچ شناسی در ارتباط با قارچ ترافل و آسیب شناسی سیاست های غلط برداشت و فروش نکات فنی قارچ شناسی در ارتباط با قارچ ترافل و آسیب شناسی سیاست های غلط برداشت و فروشنویسنده: دکتر ولی اله مهدیزاده، دانشجوی فوق دکتری قارچ های خوراکی و دارویی دانشگاه تربیت مدرسعامل اصلی بقا و تکثیر ترافل ریسه های میسلیومی (Mycelium) آن است. این ریسه ها در ارتباط هم زیستی با ریشه گیاهان هستند. غده ها یا تیوبرها (دنبلان ها) تنها عامل تنوع زیستی این قارچ هستند.چرخه زیستی این قارچ به نحوی است که طی ماههای قبل از ظهور غده در صورت وجود شرایط محیطی مناسب مانند رطوبت خاک، عدم وجود سرمای شدید و... مواد غذایی را از خاک و گیاه در ریسه های خود ذخیره می کند و در ارتباط همزیستی به انتقال آب و مواد معدنی به گیاه کمک می کند.در ابتدای فصل جهت تولید مثل جنسی، اندام های بارده یا غده ها تشکیل شده و با جذب مواد غذایی از ریسه های مادری شروع به بزرگ شدن می کنند. بزرگ شدن غده ها به شرایط محیطی مناسب برای ریسه ها و مواد غذایی جذب شده میسلیوم بستگی دارد و همانند مادری عمل میکند که به کودک خود شیر میدهد تا بزرگ شود. از این رو عامل اصلی باردهی و رشد ترافل ریسه های قوی حاوی مواد غذایی ذخیره شده است. لذا بیشترین توجه بایستی به ریسه ها شود و از آسیب زدن و در معرض خشکی قرار دادند آن باید خودداری کرد. شخم زدن زمین، از ریشه کندن درختان، و در معرض خشکی قرار دادند ریسه ها در انتهای فصل خشک بیشترین آسیب به قارچ وارد می شود. بنابراین در صورت کندن زمین در فصول بارانی نسبت به اواخر بهار که خاک در معرض خشکی نیست کمترین آسیب به قارچ وارد می کنند و حتی با کندن خاک و انتقال خاک و پراکنده شدن با حیوانات و یا سیلاب تکثیر و انتقال آن به مناطق جدید و بقای نسل آن کمک می کند. در صورتی که در اواخر زمستان که اوایل شروع باردهی ترافل تابستانه در ایران است میوه ها ریز یا کوچک برداشت شوند چه اتفاقی می افتد؟ از آنجا که همه مواد غذایی در ریسه ای قارچ است بلافاصله بعد از 3 تا 7 روز مجددا قارچ اقدام به تشکیل غدد دیگر (و حتی بیشتر با اثبات علمی) کرده و با انتقال مواد غذایی سبب بزرگتر شدن آنها می شود. لذا هم اکنون تصمیم گیری در ارتباط با زمان برداشت متاسفانه فقط بر اساس منافع سودجویان و زمان بلوغ توده ها در اواخر بهار است.خائنین به این وطن کم نیستند و متاسفانه با نادانی خود به سرمایه ملی آسیب می زنند:آیا عدم برداشت سیب از درخت سیب سبب بقای درخت سیب می شود؟ این تفکر خائن به وطنی است که فکر میکنند ترافل نباید برداشت شود.برداشت انار که میوه ای پاییزه است در فصل بهار امکان پذیر است؟ این تفکر خائن به وطنی است که فکر می کنند ترافل زمستانه را می شود در بهار برداشت کرد. اگر تا بهار صبر کنید میوه های ترافل زمستانه از بین میرود. میوه های ترافل به هیج وجه بیش از یک یا دوماه در خاک دوام نمی آورد. لذا تصور اینکه میوه های زمستان قرار است تا بهار بمانند اساسا اشتباه است.آیا برداشت خیار قلمی یا گوجه سبز اشتباه بوده و بایستی بعد از بالغ شدن برداشت شود. این تفکر خائن به وطنی است که فکر میکنند برداشت ترافل ریز و نارس نسل قارچ را منقرض میکند.خائن به وطن، کسی است که فکر میکند با رابطه برقرار کردن با مدیران منابع طبیعی و جهاد کشاورزی، انحصاری کردنش، آسیب به سایر صادر کننده ها از هر طریق، سرمایه ملی رو مفت به دست بیگانه ها بدهد.خائن به وطن، اون وطن فروشی است که به دستان زخم شده کارگری که یک روز کاملشو گذاشته شکم 5 نفر و سیر کنه توجه نمیکنه و مثل یه برده داره سرمایه ملی رو به تاراج می بره تا مفت بریزه تو شکم بیگانه هاخائن به وطن، اون وطن فروشیه که برای خود شیرنی مشتری خارجی رو میبره سر زمین و با کارمزد ناچیز عملگی داره مفت سرمایه ملی رو میریزه تو حلقشونخائن به وطن، اون کسی یه که بازاریابی بلد نیست و فقط یه مشتری داره و عرضه نداره به کل دنیا صادر کنه و با بالاترین قیمت ممکن بفروشه و فقط میگه ارزونش کنیم تا مشتری مفت خرشو از دست نده.
:: برچسبها:
نکات فنی قارچ شناسی در ارتباط با قارچ ترافل و آسیب