علوم و صنايع کشاورزي نيمه اول 1381; 16(1):125-133.
توليد اسپاون هيبريد در قارچ خوراكي تكمه اي سفيد Agaricus bisporus به منظور افزايش عملكرد
فارسي محمد,گردان حميدرضا
عليرغم اهميت اقتصادي زياد و توليد وسيع جهاني قارچ خوراکي تکمه اي سفيد Agaricus bisporus مشکلات اصلاحي اين قارچ که بيشتر به زيست شناسي خاص آن بر مي گردد، همواره مطرح بوده است. در اين تحقيق، بهبود ژنتيکي اين قارچ از طريق استفاده از خاصيت هتروزيس با استفاده از تلاقي هاي برون نژادي براي افزايش عملکرد بررسي شد. ابتدا از نژادهاي موجود و اهدايي خارج از کشور کشتهاي تک اسپوري تهيه و پس از 15 تا 25 روز از اين کشتها اسپاون تهيه شد. در تمام مراحل فوق، تنوع بازيديوسپورها از نظر سرعت رشد و نوع پرگنه در محيط کشت جامد PDA و اسپاون مورد بررسي قرار گرفت. ايزوله هاي هر نژاد از نظر عملکرد در چهار گروه خوب، متوسط، کم و صفر قرار گرفتند. سپس ارتباط اين گروه ها با شکل پرگنه و سرعت رشد آنها در کشت اسپاون بررسي شد. ايزوله هايي که در گروه هاي عملکردي کم و صفر قرار گرفته بودند براي دورگ گيري و توليد اسپاون هيبريد مورد استفاده قرار گرفتند. در آزمون ميوه دهي، برخي از هيبريدهاي بدست آمده نسبت به والدين خود در محيط کشت جامد و اسپاون از رشد سريعتري برخوردار بودند. باندهاي حاصل از نشانگر RAPD که در ايزوله هاي نژاد A15 مورد بررسي قرار گرفت چند شکلي قابل ملاحظه اي را نشان دادند. همبستگي مثبت و شديدي بين تعداد باندهاي مشاهده شده و عملکرد مشاهده شد
:: موضوعات مرتبط:
مقالات آموزشی قارچ
:: برچسبها:
توليد اسپاون هيبريد در قارچ خوراكي تكمه اي سفيد Ag