نويسندگان: خبازجلفايی حسين و رحيميان حشمت اله
بيماری لکه قهوه ای قارچ خوراکی (Agaricus bisporus) در سال های اخير به عنوان يک بيماری شايع و مهم در سالن های پرورش قارچ در ايران ايجاد مشکل نموده است. علائم بيماری به صورت لکه های قهوه ای فرورفته در کلاهک و پايه در تمامی مراحل رشد قارچ، در طی حمل، نگهداری و فروش محصول ديده می شود. در صورت شدت بيماری و در شرايط مساعد برای پيشرفت آلودگی آن، لکه ها توسعه يافته، بهم متصل شده و تمامی سطح کلاهک را فرا می گيرد. کلاهک های پوسيده حالت لزج و چسبناکی دارند. يک سود موناس فلورسانت اکسيداز و آرجی نين دی هيدورلاز مثبت از کلاهک های آولده جدا گرديد. بر اساس خصوصيات استرين های جدا شده از کلاهک های آلوده Pseudomonas tolaasii شناسايی گرديدند. از نظر شدت بيماريزايی جدايه های متفاوت بوده و از اين نظر در چهار گروه قرار گرفتند.
:: موضوعات مرتبط:
مقالات آموزشی قارچ
:: برچسبها:
بيماری لکه قهوه ای قارچ خوراکی,
Agaricus bisporus