zz

مقاله 2013: مواد موثره حاصل از قارچ های کلاهکدار: مولکول های منحصر به فرد با کاربردهایی نامحدود

Mushroom immunomodulators: unique molecules with unlimited applications

Highlights

Mushroom immunomodulators as safe alternatives to chemical drugs in medicine.
Application of mushroom immunomodulators in animal feed and aquaculture.
Mushroom cultivation for industrial production of immunomodulators.

For centuries, mushrooms have been used as food and medicine in different cultures. More recently, many bioactive compounds have been isolated from different types of mushrooms. Among these, immunomodulators have gained much interest based on the increasing growth of the immunotherapy sector. Mushroom immunomodulators are classified under four categories based on their chemical nature as: lectins, terpenoids, proteins, and polysaccharides. These compounds are produced naturally in mushrooms cultivated in greenhouses. For effective industrial production, cultivation is carried out in submerged culture to increase the bioactive compound yield, decrease the production time, and reduce the cost of downstream processing. This review provides a comprehensive overview on mushroom immunomodulators in terms of chemistry, industrial production, and applications in medical and nonmedical sectors.

Keywords

  • mushroom immunomodulators;
  • lectins;
  • fungal immunomodulatory proteins;
  • polysaccharides;
  • terpenes and terpenoids;
  • medical application;
  • animal feed and aquaculture;
  • industrial production



:: موضوعات مرتبط: مقالات آموزشی قارچ
:: برچسب‌ها: مقاله 2013, مواد موثره حاصل از قارچ های کلاهکدار, مولکول های منحصر به فرد با کاربردهایی نامحدود
ن : دکتر ولی اله مهدیزاده
ت : دوشنبه سیزدهم آبان ۱۳۹۲

سلام لطفا در صورتیکه کارخانه قارج فروشی را سراغ دارید با من تماس بگیرید 09126493885
با تشکر


باشه




:: موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ
:: برچسب‌ها: سلام لطفا در صورتیکه کارخانه قارج فروشی را سراغ دا
ن : دکتر ولی اله مهدیزاده
ت : یکشنبه دوازدهم آبان ۱۳۹۲
ن : دکتر ولی اله مهدیزاده
ت : یکشنبه دوازدهم آبان ۱۳۹۲
مقاله 2013: تاثیر فرآینده های مختلف روی قارچ خوراکی دکمه ای


Thermal characteristics of Agaricus bisporus mushroom: freezing point, glass transition, and maximal-freeze-concentration condition.

http://www.cabdirect.org/abstracts/20133362684.html;jsessionid=B3DAE4231D864E599647622B86E77CF6




:: موضوعات مرتبط: مقالات آموزشی قارچ
:: برچسب‌ها: مقاله 2013, تاثیر فرآینده های مختلف روی قارچ خوراکی دکمه ای
ن : دکتر ولی اله مهدیزاده
ت : یکشنبه دوازدهم آبان ۱۳۹۲

کپک تار عنکبوتی در سالن پرورش قارچ و علت به وجود آمدنش

بیماری نسبتا خطرناک،



:: موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ
:: برچسب‌ها: کپک تار عنکبوتی در سالن پرورش قارچ و علت به وجود آ
ن : دکتر ولی اله مهدیزاده
ت : جمعه دهم آبان ۱۳۹۲

کتاب کنترل آفات و بیماری های قارچ خوراکی

http://vmehdizadeh.persiangig.com/jeldktab/iranzaminmushroom2.jpg

مترجمین:

مهندس مصطفی مهرپرور (دانشجوی دکتری دانشگاه گرگان) مهندس ولی­ اله مهدیزاده (دانشجوی دکتری دانشگاه تربیت مدرس)


به زودی








:: موضوعات مرتبط: مقالات آموزشی قارچ
:: برچسب‌ها: مقاله خشک کردن قارچ, عوامل موثر بر كيفيت نهايي قارچ دكمه اي خشك شده در
ن : دکتر ولی اله مهدیزاده
ت : پنجشنبه نهم آبان ۱۳۹۲
 
برای مشاهده تعرفه خدمات مشاوره ای کلیک نمایید .

.:: کلیک کنید ::.
 
با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید